SHODA – MARKA SOSÓW SOJOWYCH
Smak stworzony dla Ciebie
SHODA posiada w swojej ofercie szeroką gamę sosów sojowych oraz aromatycznych przypraw na bazie soi.
Każdy z produkowanych przez markę sosów sojowych proponowany jest w wielu opcjach pojemnościowych oraz opakowaniowych: od 18 litrowych pojemników masowych do drobnych, jednorazowych saszetek.
Priorytetem firmy jest różnorodność oferty opracowanej z myślą o tym, aby zaspokoić potrzeby i podniebienia wymagających odbiorców na poszczególnych rynkach światowych.
Dla przykładu: w samej Japonii ludzie, zamieszkujący określone regiony geograficzne, mają różne gusta. Dzięki swojej innowacyjność SHODA jest w stanie zastosować subtelne zmiany w swoich produktach tak, by zaspokoić potrzeby swoich klientów.
Indywidualne podejście do odbiorców jest jednym z największych atutów firmy.
Najważniejsze informacje
Produkcja SOSU SOJOWEGO SHODA to skomplikowany proces: specjalną odmianę pleśni oraz grzybów koji hoduje się na podłożu składającym się ze sparzonych, organicznych ziarnach soi i palonych ziarnach pszenicy. Do tej „mieszanki” dodaje się krystalicznie czystą wodę wraz z solą morską oraz specjalny zacier fermentacyjny – moromi.
Tak przygotowana mikstura fermentuje w kadziach, podobnych do browarniczych, minimum 6 do 18 miesięcy. Warto dodać, że proces ten odbywa się bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów.
Ponieważ czas przygotowania produktu jest długi, potrzeba wielu kadzi, by zoptymalizować ten NATUALNY proces. Po pierwsze dla zachowania ciągłości produkcji oraz utrzymaniu jej w duchu nowoczesności, a po drugie dlatego, że dla firmy SHODA niezwykle ważna jest równowaga pomiędzy nowoczesnością a ponad 100-letnią tradycją. Doświadczenie oraz świadomość jakości budują pozycję marki na świecie!
CIEKAWOSTKI
Obecnie japoński zakład, produkujący sos sojowy SHODA, obejmuje ponad 30% prefektury,
w której ma swoją siedzibę.
Firma posiada 200 kadzi, o pojemności około 10 tyś litrów, w każdym zakładzie oraz kilka magazynów składowania, czyli tzw. odstojników.
PODSUMOWANIE
SHODA jest jedną z nielicznych marek sosów sojowych na rynku europejskim, które:
produkują wyłącznie z Japonii,
zachowują wyjątkową jakość swoich produktów dzięki starej metodzie produkcji, charakteryzującą się długim procesem fermentacji oraz leżakowania,
nie wykorzystują ŻADNYCH ulepszaczy oraz konserwantów.